Massage met Essentiële oliën


Er gaat niks boven een massage met essentiële oliën: een momentje voor jezelf. Even tot rust komen, uit de waan van de dag te stappen en bewust kiezen voor jezelf. Je batterij weer opladen, je lichaam weer in balans brengen en je immuumsysteem een boost geven.Ik bied drie vormen van massages aan met essentiële oliën;


🍃 AromaTouch massage; 

🍃 The Waterfall massage; 

🍃 Symphony of the Cells. 

Lichaam en geest terug in balansAromaTouch Massage

De AromaTouch is een massage met een zachte ritmische aanraking, waarbij acht essentiële oliën worden gebruikt die langs de energiebanen en viscerale contactpunten (punten die in contact staan met de organen) van de rug en de voeten worden aangebracht. Ook worden de reflexpunten van de voeten en oren gestimuleerd.


Het doel is om lichaam en geest in balans te brengen, het zelf genezend vermogen te activeren (ook wel homeostase genoemd), het immuunsysteem een boost te geven en eventuele stress te verminderen. De oliën dringen tot diep in het lichaam door en ondersteunen het lichaam waar het nodig is.


Door de stressfactoren kunnen we mentale en fysieke disbalans ervaren. De Aromatouch Massage onderscheidt zich van een gewone massage door de zachte aanraking met de verschillende oliën die ieder een eigen uitwerking hebben.


De behandeling bewerkstelligt o.a.;

🍃stressvermindering;

🍃ondersteunen van het immuunsysteem;

🍃ondersteuning van gezonde ontstekingsreacties in het lichaam;

🍃het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel.


Een AromaTouch massage is geschikt voor jong en oud. De dosering van de oliën kan worden aangepast al dan niet verdund voor een jonge of gevoelige huid.


De massage duurt circa 50 minuten (daarna blijf je nog 10-15 minuten liggen)


Balans en harmonie


Symphony of the Cells Massage

Symphony of the Cells is een unieke massage techniek die is toe te passen bij verschillende klachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tien essentiële oliën en een keuze uit 16 unieke protocollen. De protocollen zijn opgesteld door Boyd Truman waarbij elke protocol zich richt op een specifiek lichaamssysteem. Je kan hierbij denken aan het limbische systeem, het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel etc. De oliën worden aangebracht op de wervelkolom en op de voeten. Hierbij is elke gebruikte olie specifiek geselecteerd voor het protocol.


Wat is Symphony of the cells?
Symphony of the Cells (SOC) betekent letterlijk “symfonie van de cellen”. Hiermee wordt bedoeld dat de cellen met elkaar in balans of harmonie zijn. Net als bij een symfonie moeten de goede noten worden gespeeld. Zo is dat ook voor de cellen in ons lichaam. Als er symfonie is tussen de cellen in ons lichaam, werken deze in harmonie samen. Dit is wat we willen bereiken.


De bepaling van het protocol

Aan de hand van een gesprek bepalen we samen welke lichaam systemen ondersteuning nodig hebben. Vervolgens kijken we welke protocollen in aanmerking komen. We passen een protocol per behandeling toe.

 

De tien ondersteunende lichaamssystemen zijn:

🍃 Hart en bloedvaten stelsel

🍃 Spijsverteringsstelsel

🍃 Emotioneel- en Limbisch systeem

🍃 Endocriene stelsel (hormonaal)

🍃 Immuunsysteem

🍃 integument stelsel (huid, haar en nagels)

🍃 Zenuwstelsel

🍃 Luchtwegstelsel

🍃 Botten, spieren en bindweefselstelsel

🍃 Urinewegstelsel


De massage duurt circa 35 minuten (daarna blijf je nog 10-15 minuten liggen) 


Vaak merk je direct al dat er iets gebeurt. Om het zelfhelend vermogen krachtig te activeren zijn er in het begin meerdere behandelingen nodig.

Balans en Transformatie


Waterfall Massage

Deze massage techniek is gebaseerd op de oeroude Tibetaanse leer en die van de Lakota Indianen. Het is een zachte maar zeer krachtige techniek door de synergetische (elkaar versterkende) werking van tien essentiële oliën. Het is de combinatie die balans en transformatie in het lichaam bewerkstelligt en het lichaam ondersteunt op zowel psychisch- als op emotioneel vlak. Het is een heerlijke behandeling met een geweldig sensatiegevoel waarbij al je senses geprikkeld worden. Er wordt gebruik gemaakt van speciale technieken zoals de Feather Strokes- en de VitaFlex techniek.


Bij deze behandeling worden de essentiële oliën als een waterval aangebracht op de rug, nek, schouders en de voeten. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten maar het positieve resultaat duurt nog veel langer.


Wat is een Feather Strokes massage techniek?

De feather stroke techniek is een zeer zachte aanraking op de huid wat lijkt op de aanraking van een veer, vandaar de naam. Op deze manier worden de essentiële oliën verspreid. Hierdoor worden de zenuwuiteinden geprikkeld waardoor een intense ontspanning ontstaat en de oliën diep de huid in kunnen reizen.


Wat is een VitaFlex massage techniek?

De VitaFlex massage techniek is ontwikkeld om de gezondheidsvoordelen van essentiële oliën over te brengen op specifieke gebieden van het lichaam en is een oeroude Tibetaanse vorm van reflexologie. Deze techniek vindt plaats op de voeten en langs de wervelkolom. Door de oliën en deze techniek samen te voegen kun je de werkzaamheid vergroten. Wanneer de oliën met druk worden toegepast op de reflexpunten, worden elektrische impulsen vrijgegeven. Deze impulsen dragen de oliën van de zenuwbaan naar specifieke gebieden van het lichaam. Zo komt er energie vrij om blokkades te openen, de bloedsomloop te verbeteren en zuurstof en voedingsstoffen beter te transporteren. Het lichaam krijgt de impuls afvalstoffen af te voeren en de balans weer te herstellen.


De behandeling heeft positief effect op:


  • pijnlijke spieren (zoals bij MS, Parkinson en Scoliose) verlicht stijfheid, vermindert rugpijn
  • reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie
  • het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie
  • het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding
  • het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures
  • het creëren van balans voor lichaam en geest
  • het vermindert angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen
  • het verlichtten van ongemakken dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam met name de wervelkolom.
  • het opruimen van virussen en bacteriën en andere ziekteverwekkers
  • De behandeling brengt verder een diepe ontspanning, helderheid, concentratie, ontgiften van het lymfesysteem en een verbeterde stemming. Heel waardevol voor je algehele gezondheid


De massage duurt circa 60 minuten