Stressologie

Stress is veel schadelijker dan de meeste mensen denken...

 

 

 

Wat doet stress met je?

 

Stress zorgt voor een hormonale disbalans waardoor er meer stresshormonen en minder gelukshormonen worden aangemaakt.

Dat kan leiden tot bijvoorbeeld een depressie, burn-out, darmklachten, (laaggradige) ontstekingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Denk ook aan overprikkeling, kort lontje, onrust, stemmingswisselingen, besluitenloosheid of juist een opgejaagd gevoel.


Wat is stressologie?


Stressologie is een methode om stress te verminderen, stressbestendiger te worden en meer gelukshormonen aan te maken, waardoor je hormonen weer in balans komen. Daarnaast krijg je meer energie doordat je spijsvertering, je immuunsysteem en je lichaam in zijn geheel beter gaan functioneren.

 

Bij de stressologiemethode wordt stress meer gezien als een biologische reactie op gevaar dan als een psychisch probleem. Alles draait om de hormonen. Het is veel meer biologie dan psychologie. Dat wil niet zeggen dat je geen stress ervaart, het is een combinatie van beide. Tekorten of een overschot kunnen tot ziekmakend gedrag leiden. Werkwijze toegepaste stressologie


1e consult

De doelstelling van het eerste consult is het in kaart brengen van eventuele tekorten.

Voorafgaand aan de eerste afspraak doe je de gelukshormonentest. Met deze resultaten weten we of/welke gelukshormonen (ook wel neurotransmitters genoemd)uit balans zijn. Deze test kan je invullen via onderstaande button.


Na het invullen van de gelukshormonentest plannen we een consult.

Tijdens het consult (ca. 60 min) bespreken we de uitslag van de test en meten we je stresslevel met behulp van de smart pulse. Dit apparaat meet jou fysieke en mentale stress door je hartvariabiliteit te meten. De test laat tevens zien in hoeverre je aderen eventueel verkalkt zijn.

Daarnaast bespreken we je huidige stressfactoren en kijken we samen hoe we deze kunnen verlagen.


Aanvullend is er een mogelijkheid om een vetzurenbalanstest (t.w.v.178 EUR) te doen. Deze test geeft inzicht in onder andere je omega 3 en 6 balans, mentale kracht, en vloeibaarheid van de celmembranen. Dit gaat d.m.v. een vingerprik, de test sturen we op naar een laboratorium. Binnen 20 dagen ontvang je de uitslag, die wij in een vervolg consult zullen bespreken.


Na de eerste afspraak ontvang je digitaal een advies van mij inzake voeding en voedingsstoffen.


2e consult

Bij de tweede consult bespreken we de uitslag van je balanstest. We doen een tweede smartpulse test en kijken welke ondersteuning je verder nog kan gebruiken. Hierin hanteer ik methodes vanuit Sensi, essentiële oliën, Reiki en een aanvullend advies.


3e consult

Stonden de balanstest uitslagen in het rood of oranje, dan is het verstandig om na 4-6 maanden een tweede balanstest te doen om te zien of je waardes verbeterd zijn. Vooraf vul je dan de gelukshormonentest weer in om te zien of je verbeterd bent en waar nog aanvullende aandacht voor nodig is. Tevens doen we dan ook weer een smar pulse test en bespreken we in het consult welke verdere ondersteuning je nog nodig hebt.

"Alles draait om hormonen, het is veel meer biologie dan psychologie"